
مسئولیت نظام نسبت به مهارتآموزی نسل آینده
مهارتآموزی کم هزینهتر از کارآفرینی
چرا نظام باید به فکر مهارتآموزی باشد؟
هزینهٔ سرسامآور بیکاری در کشور ما قابل محاسبه نیست. یکی از دلایل اینکه این مسئله قابل محاسبه نیست پیچیدگی و در هم تنیدگی این مسئله با مشکلاتی است که بعد از بیکاری برای هر فرد پیش میآید. به طور نمونه فرد پس از بیکاری، با ناامیدی، مشکلات روحی، عصبانیت و مشکلاتی از این جنس مواجه خواهد شد که از به هم خوردن وضعیت اقتصادی زندگیاش نشات میگیرد. هزینهٔ این مشکلات طبیعتاً برای هر فرد متفاوت است ولی چیزی که میتوان کمی تصورش را در ذهن ایجاد کرد بالا رفتن آمار جرم و جنایت به خاطر بیکاری است. پس طبیعتاً به غیر از دولت و نظامهای آموزشی که زیر نظر دولت هستند، نبود بیکاری دغدغه قوه قضائیه نیز میتواند باشد. با همین توجه که بیکاری یکی از معیارهای بالا رفتن آمار جرم و جنایت هست، پس طبیعتاً با افزایش میزان جرم و جنایت، امنیت جامعه نیز کاهش پیدا میکند. مسئول ایجاد امنیت در کشور همهٔ قوا و نهادهای نظامی هستند؛ بنابراین با یک نگاه دقیقتر درمییابیم که هزینه بیکاری بسیار بالاست و وظیفه همه اعم از قوای مجریه، مقننه، قضائیه و نهادهای فرهنگی، امنیتی، نظامی و انتظامی یک کشور رسیدگی به مسئله بیکاری (که منشأ بسیاری از معضلات اجتماعی است) و در نتیجه در اولویت قرار دادن مهارتآموزی به عنوان بهترین راه پیشگیری این معضل اجتماعی است. البته شاید لازم نباشد در این مسئله همه ورود نمایند ولی پشتیبانی و تعاون در این مسئله از اهم مسائل پیش روی جامعه ماست. مهارتآموزی فقط برای دوران نوجوانی نیست بلکه در زمانهای دیگر نیز به شدت کاربردی است. کمی باهم به مسائلی که میتواند تغییراتی در بهرهوری و رشد وضعیت فعلی سازمانهایمان ایجاد کند بیندیشیم. چقدر مدیران سازمانها دغدغه آموزش مهارتهای روز را به زیرمجموعههایشان دارند؟ دورههای ضمن خدمت چگونهاند؟ چقدر برای ماهرشدن کارمندانشان هزینه میکنند؟ چقدر برای مهارتآموزی کارمندان ارزش قائل هستند؟ آیا مهارت نیاموزی عامل عدم موفقیت سازمانهای ایرانی چه در ایران و چه در عرصه بینالملل نیست؟ سربازی چقدر به مهارتآموزی مهارتهای امروزی کمک میکند؟ چقدر وقتمان در سر کار هدر میرود؟ چقدر وقتمان در سربازی هدر میرود؟ نقش مجلس و قانون در عدم آموزش مهارت در مدارس و سازمانها چیست؟ مهارتآموزی چقدر در کم شدن جرائم اهمیت دارد؟ مهارتآموزی در زندانها چگونه است؟ چرا برای پیشگیری، قوه قضائیه وارد عمل نمیشود؟ اگر شده چگونه؟ هزینه مهارتآموزی بیشتر است یا هزینه نگهداری بزهکار؟
در بالا با انباشتی از سؤالاتی که میتواند علت ورود مجموعههای مختلف نظام به مسئله و دغدغه مهارتآموزی را روشن کند، مواجه شدیم. در ادامه کمی به روشن شدن وظیفه و نقش این مجموعهها خواهیم پرداخت.
وظیفه نظام در مسئله مهارتآموزی چیست؟
در مسئله مهارتآموزی مهمترین وظیفه نهادها و قوا این است که با قانونگذاری، پشتیبانی و حمایتهای مالی و معنوی و در اولویت قرار دادن این مسئله به سرعت گرفتن این جریان کمک نمایند. یکی دیگر از وظایف این مجموعهها تسری دادن مسئله مهارتآموزی به زیرمجموعههای خودشان نیز میباشد. این اتفاق میتواند کمک شایانی به بهینهسازی و افزایش کارایی مجموعه نیز انجام دهد.
قانون گزاری، پشتیبانی و حمایتهای مالی و معنوی از مهمترین وظایف قوا و نهادها در مسئله مهارتآموزی است.
چکیده:
با یک نگاه دقیقتر درمییابیم که هزینه بیکاری بسیار بالاست و وظیفه همه اعم از قوای مجریه، مقننه، قضائیه و نهادهای فرهنگی، امنیتی، نظامی و انتظامی یک کشور رسیدگی به مسئله بیکاری (که منشأ بسیاری از معضلات اجتماعی است) میباشد. در نتیجه در اولویت قرار دادن مهارتآموزی به عنوان بهترین راه پیشگیری این معضل اجتماعی است. البته شاید لازم نباشد در این مسئله همه ورود نمایند ولی پشتیبانی و تعاون در این مسئله از اهم مسائل پیش روی جامعه ماست. در مسئله مهارتآموزی مهمترین وظیفه نهادها و قوا این است که با قانونگذاری، پشتیبانی و حمایتهای مالی و معنوی و در اولویت قرار دادن این مسئله به سرعت گرفتن این جریان کمک نمایند. یکی دیگر از وظایف این مجموعهها تسری دادن مسئله مهارتآموزی به زیرمجموعههای خودشان نیز میباشد. این اتفاق میتواند کمک شایانی به بهینهسازی و افزایش کارایی مجموعه نیز انجام دهد.