
راه کارهای رسانه ملی برای ورزش همگانی
طعم شیرین ورزش 1
نمایش فوائد ورزش همگانی
باید با تکیه بر استدلال منطقی، مردم را به ورزش تشویق کرد. مردم جامعه باید آگاه شوند که تحرک و فعالیت بدنی یکی از اصلیترین راههای رسیدن به سلامتی است. آنها باید بدانند که ورزش میتواند در بسیاری از بیماریهای مهلک و کشنده مصونیت ایجاد کند. همچنین مردم باید بدانند که ورزش باعث صرفهجویی در هزینههای درمان بیماری خواهد شد و این عامل میتواند برای اقتصاد خانواده نیز مطلوب باشد. زیرا بسیاری از مردم به دلیل مشکلات اقتصادی خود فکر میکنند که نمیتوانند زمانی را برای ورزش اختصاص دهند، اما اگر بدانند ورزش موجب صرفهجویی در هزینههای درمان و در نهایت به افزایش درآمد خانواده کمک میکند، آن وقت در تصمیم خود تجدید نظر میکنند.
بدون شک بسیاری از کارکردهای مطلوب ورزش کردن برای مردم آشکار نیست مثلا این مسئله مغفول مانده است که ورزش منظم میتواند افزایش قوای جسمانی و استقامت بدنی را موجب شود بنابراین آنها میتوانند از وقت خود بیشتر استفاده کنند و یا آن دسته از افرادی که میخواهند کار کنند اما بدنشان بیشتر از حد معمول یاری نمیکند با ورزش منظم میتوانند در شبانه روز بیشتر به فعالیت اقتصادی بپردازند و از این حیث ورزش میتواند ارزش افزوده اقتصادی به همراه داشته باشد. باید کارکردهای روانی و نشاط اجتماعی ورزش به مردم انعکاس یابد. زیرا رسانه ملی میتواند ورزش را به عنوان بهترین و ارزانترین درمان استرس ناشی از مسائل مختلف، افسردگی و دیگر بیماریهای روحی روانی معرفی نماید.
از طرفی جامعه باید بداند که ورزش میتواند مسائل اجتماعی را به آنها آموزش دهد و اگر مردم بدانند که فرزندانشان را در سنین کودکی در یکی از کلاسهای ورزشی با هدف کسب سلامتی و یادگیری هنر ورزشی ثبت نام کنند، آنها اجتماعی شدن، نظم، انضباط، احترام به بزرگتر و یکسری از هنجارهای مورد احترام جامعه را میآموزند. البته باید در مورد نوع ورزش که قابلیت اثرگذاری و نقش تعلیم و تربیتی دارد نیز اطلاعرسانی مطلوب شود زیرا بعضی از ورزشهای امروزی هستند که بیشتر موجب میشوند سبکزندگی غربی در فرزندانمان نهادینه شود.
آگاه سازی از خطرات ورزش نکردن
یکی از راههای متقاعدسازی مخاطبان هشدار دادن از طریق ایجاد ترس است. زیرا ترس محرک قوی است که واکنش افراد را بر میانگیزاند. اگر خطرات ورزش نکردن و کم تحرکی برای جامعه تبیین شود مانند سکتههای قلبی عروقی و نمایش تصاویر پشت درب اتاق عمل بیمارستانها که چقدر از اطرافیان بیماران قلبی عروقی در حالتی نگران و مضطرب منتظر این هستند که عزیزشان به سلامت از اتاق عمل بیرون آید، میتواند محرک مناسبی باشد تا یک عده ورزش را جدی بگیرند و آن را در دستور و اولویت اساسی زندگی خود قرار دهند.
ترویج و اطلاعرسانی ورزش بانوان
با توجه به اینکه نیمی از جامعه ما را بانوان تشکیل میدهند لذا رسانه ملی باید سیاستهای حمایتی خود را در قبال زنان جامعه جهت گسترش ورزش زنان اعمال نماید. در این زمینه باورهای زیادی نسبت به ورزش بانوان در سطح جامعه وجود دارد. لذا به نظر میرسد که اطلاعرسانی در مورد فواید ورزش زنان و اینکه زنان چگونه و در کجاها میتوانند ورزش کنند باید تبیین شود. بسیاری از بانوان شاید نبود مکانهای ورزش عمومی را بهانه کنند در این زمینه رسانه ملی میتواند با آموزشهای به موقع خود مانع عدم تحرک زنان جامعه شود. با توجه به وضعیت فرهنگی، اقلیمی و ژنتیکی زنان ایرانی شاید ورزش، تحرک و فعالیت بدنی برای زنان ضروریتر از فعالیت بدنی برای مردان باشد. لذا باید نقش ورزش در بهبود سلامت جسمانی روانی و کارکردهای اجتماعی برای زنان در رسانه ملی تبلیغ و نهادینهسازی شود.
نمایش نحوه فعالیت ورزشی
یکی از راههای عملیاتی رسانه ملی در مورد ورزش همگانی آشنا کردن مردم با نحوه ورزش کردن است. رسانه ملی به عنوان دانشگاه میتواند به مردم آموزشهای لازم را بدهد تا جامعه با کسب اطلاعات و آگاهی صحیح افق جدیدی را در برابر خود بتواند متصور باشد. بسیاری از مردم نمیدانند از کجا و چگونه باید ورزش کنند. بنابراین نیاز به هدایت در این زمینه دارند
همچنین رسانه ملی باید ورزشهای ارزان قیمت را میان مردم معرفی و آموزش دهد و سعی کند تا حد ممکن هزینههای اقتصادی مردم در ورزش همگانی کاهش یابد. در این زمینه میتوان به معرفی پیادهروی و دویدن در بوستانها و پارکها و همچنین کوهنوردی به عنوان ورزش پایه مبادرت ورزید.
نمایش مدیریت زمان
بسیاری از مردم به دلیل مشغلههای کاری و دیگر مشکلات شخصی خود فکر میکنند که اصلا وقتی برای ورزش کردن ندارند و یا حتی اگر بخواهند ورزش کنند نمیتوانند زمان خود را مدیریت کنند. رسانه ملی میتواند در این زمینه توسط نمایش کلیپها و مستندهای کوتاه مدت و دیگر برنامههای خود نحوه مدیریت زمان و بهینه مصرف کردن زمان را به مردم آموزش دهند. به طور مثال اگر رسانه ملی بتواند این مسئله را جا بیندازد که پیادهروی به سمت محل کار و یا منزل و نحوه مدیریت زمان به عنوان یک فعالیت بدنی بسیار مطلوب مورد قبول میباشد باعث میشود که بسیاری از مردم به سمت پیادهروی گرایش پیدا کنند.
نهادینه کردن ورزش خانوادگی
ورزش خانوادگی امروزه در کشور ما بسیار مغفول مانده است. البته در این زمینه رسانه ملی از سالیان گذشته سعی کرده است تا با برگزاری همایشهای پیادهروی و جوایز ارزنده تا حدودی این مسئله را فرهنگسازی نماید که البته این سیاستها کافی نبوده و نیاز به تحرک بیشتر در این زمینه میباشد. در این زمینه رسانه ملی میتواند سیاستهای جامعی را در پیشبرد ورزش خانوادگی به جای سیاستهای تک بعدی در پیش گیرد. در این زمینه رسانه ملی میتواند مسابقههای ورزشی را با محوریت خانواده و اقوام ترتیب دهد. همچنین در این زمینه باید ساختارهای همه جانبه جدیدی در مورد مسابقات ورزش همگانی با حضور خانوادهها اتخاذ شود که خروجی آن تشویق خانوادهها از جمله پدر، مادر، پدربزرگ و مادربزرگ و... در شرکت فعالیتهای گروهی ورزشی باشد.